160616012116-russia-athletics-olympic-games-doping-rio-chance-pkg-00001730

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarna din 2018 – (VIDEO)

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de către Comitetul Internațional Olimpic (CIO), însă unii dintre sportivii săi vor fi autorizați să participe la competiția organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) între 9 și 25 februarie, sub drapelul olimpic și în condiții stricte.

Reprezentanţii CIO s-au întrunit, marţi, 5 decembrie, la Lausanne, pentru a hotărî soarta Rusiei în ceea ce privește participarea la ediţia 2018 a Jocurilor Olimpice de iarnă, de la Pyeongchang.

Decizia categorică vine după a scandalului de dopaj în masă în care este implicată Rusia, însă atleţii care vor trece testul antidoping vor avea şansa de a participa la Olimpiada din postura de sportivi independenţi, sub drapel neutru. De asemenea, niciun oficial rus nu a fost acreditat la Jocurile Olimpice găzduite de Coreea de Sud.

Potrivit BBC, citat de Mediafax. decizia are la bază o investigaţie purtată, timp de 16 luni, de Samuel Schmid, fost preşedinte al Elveţiei. Obiectivul anchetei a fost acela de a stabili dacă Guvernul şi instituţiile statului s-au implicat într-adevăr în acţiuni planificate de dopaj pentru ediţia din 2014, găzduită de Sochi.

Rusia a negat vehement acuzaţiile, însă doar în ultima lună, 25 de sportivi ruşi au fost suspendaţi pentru violarea prevederilor anti-doping. 11 sportivi prezenţi pe podium la Sochi au fost suspendaţi retroactiv şi au pierdut medaliile câştigate, astfel încât Rusia a părăsit primul loc în clasamentul final pe medalii, ba mai mult a coborât de pe podiumul ediţiei 2014 a Jocurilor.


Foto: cnn.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green