img_0268_1

Sala de judo și lupte greco-romane din cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale a fost reparată capital

În cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale (CSPLN) a fost inaugurată sala de judo și de lupte greco-romane. Pentru efectuarea lucrărilor de reparație capitală, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat 4,5 mln. de lei.

Prezent la eveniment, secretarul general de stat, Igor Șarov, a menționat că reparația acestor săli, unde se practică două probe sportive strategice pentru Republica Moldova, dar și dotarea cabinetului medical cu utilaje performante în valoare de cca 238.000 mii lei, sunt un prim pas în reabilitarea infrastructurii CSPLN.

„Vom continua să investim în modernizarea și dotarea Centrului, pentru ca sportivii noștri să se poată antrena și recupera în condiții bune. Și în acest an, instituția va beneficia de resurse financiare pentru a răspunde adecvat necesităților de pregătire impuse de sportul de performanță”, a subliniat Igor Șarov.

În context, menționăm că pentru reabilitarea infrastructurii CSPLN, în anul 2019, din bugetul de stat vor fi alocate peste 7,5 milioane lei, dintre care 4 milioane – pentru reconstrucția căminului unde sunt cazați membrii loturilor naționale, 3 milioane lei – pentru reconstrucția Bazei sportive de canotaj din or. Vatra, iar 800 000 lei – pentru finalizarea lucrărilor de reparație a sălii de haltere.

CSPLN este o instituție din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. În prezent, în cadrul Centrului activează 32 de antrenori, 11 instructori metodiști și 9 lucrători medicali. În total, sunt pregătiți 114 sportivi, membri ai loturilor naționale la 14 probe.

Foto: mecc.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green