26961805_1965116700183777_5831360706309685078_o

Salvatorii atenționează șoferii: Mașinile parcate în preajma blocurilor de locuit blochează accesul echipajelor în caz de incendii

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inițiat o campanie de atenționare a conducătorilor auto care aleg să parcheze mijloacele de transport în preajma clădirilor și a blocurilor de locuit, blocând astfel accesul pompierilor în caz de incendii.

Acțiunea are loc în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare și are drept scop sensibilizarea șoferilor iresponsabili. Pe parcursul a mai multor zile, echipaje comune de pompieri și polițiști vin în curțile blocurilor de locuit și încercă să-și facă acces către scări, dar parcarea autovehiculelor îngreunează intervenția acestora.

Prima acțiune de preîntâmpinare a avut loc în sectorul Botanica al municipiului Chișinău, unde zeci de mașini au zădărnicit accesul echipajelor de urgență.  Pompierii și polițiștii au împărțit avertismente în preajma blocurilor din străzile Traian, Decebal, Cuza Vodă, Independenței, Valea Trandafirilor și  Burebista.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă conducătorii auto să nu parcheze mașinile în imediată apropiere de blocuri și să asigure accesul deschis pentru intervenții. În caz contrar acțiunea serviciilor de urgență poate fi tergiversată, iar persoanele care au nevoie de ajutor sunt puse în dificultate. Acțiunea pompierilor va continua și în alte sectoare ale capitalei, dar și în alte orașe din țară.

Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Foto: IGSU via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green