h

Salvatorii au efectuat 175 de intervenţii în ultimele 24 de ore pentru a lichida consecințele vântului puternic

În urma vântului puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova pe parcursul zilei de ieri au fost înregistrate mai multe situaţii de risc. Angajaţii IGSU au intervenit în 175 de cazuri pentru lichidarea focarelor de ardere, dar şi acordarea ajutorului în curăţarea curţilor şi acoperişurilor de materiale constructive deteriorate.

Potrivit informaţiei IGSU, în urma intensificării vântului au fost smulse şi deteriorate 70 foi de ardezie de pe acoperişul a şapte case de locuit din Cobusca Veche, raionul Anenii Noi şi tot aici a fost afectat acoperişul gimnaziului. În localitatea Mândrești, raionul Teleneşti, de pe acoperişul şcolii rafalele de vânt au distrus peste 1.000 metri pătraţi de foi de ardezie. Tot acoperişurile instituţiilor de învățământ din localităţile Larga şi Drepcăuţi raionul Briceni au fost afectate, iar de pe clădirea grădiniţei din Cotiujeni vîntul a smuls circa 300 metri pătraţi de ţiglă metalică.

Condiţiile meteo nefavorabile au făcut ravagii în raioanele Bălţi, Sângerei, Soroca, Orhei, Donduşeni, Criuleni, Edineţ, Ocniţa. Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate. Mai mult, în urma vântului puternic a crescut incendiile de vegetaţie.

Doar în ultimele 24 de ore în ţară au avut loc 97 incendii de vegetaţii în urma cărora au fost compromise 338 ha de teren. Cele mai mult focare au fost înregistrate în raioanele Ialoveni, Străşeni, Anenii Noi, Leova, Cahul şi UTA Găgăuzia. În acest context, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul pentru a evita incendiile de proporţii.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green