60979182_2683534191675354_4676194979809329152_o

Salvatorii, carabinierii și ostașii au fortificat la Crocmaz un dig cu lungimea de 3 km – (VIDEO)

În weekend, salvatorii în comun cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu au fortificat un dig cu lungimea de 120 metri pentru a proteja localitatea Crocmaz de riscul inundațiilor. Pentru consolidarea barajului au fost utilizați 6.800 de saci cu nisip.

Pe parcursul zilei de 25 mai conducerea și angajații IGSU au coordonat forțele și mijloacele efectuând lucrări de fortificare pe două sectoare importante din preajma localității Crocmaz spre Tudora Ștefan Vodă. Pe primul segment au fost amplasați peste 4.000 de saci pe o lungime de 120 de metri, iar pe cel de-al doilea au fost efectuate lucrări de întărire a barajului cu argilă și nisip pe lungimea de 1 km.

Pe 26 mai, lucrările specialiștilor vor continua pentru ca digul cu lungime de 3 km să fie fortificat. La acțiunile complexe sunt antrenați salvatori, carbinieri, ostași, muncitori, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. În total în tabăra de câmp instalată la Crocmaz pentru prevenirea riscului de inundații sunt implicate 300 de persoane cu 97 unități de tehnică.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă monitorizarea nivelului apei pe râurile Nistru și Prut prin punctele de observare instalate și verifică sectoarele cu pericol, precum și sensibilizează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

Amintim că în vederea executării indicației prim-ministrului Pavel Filip, cât și pentru organizarea acțiunilor de prevenire a eventualelor inundații, în urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru și Prut, la data de 24 mai 2019, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției „Apele Moldovei”, Agenției „Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green