36828587_2171534999541945_2607208975904538624_o

Salvatorii continuă campania națională de prevenire a înecurilor

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continua campania pentru prevenirea înecurilor pe malurile mai multor bazine acvatice din Republica Moldova. Cele mai recente instruiri au avut loc pe malurile lacurilor din raioanele Rezina și Râșcani, dar și în tabere de vară pentru copii din localitățile Șapte Bani, și Saharna.

În urma ultimilor acțiuni au fost instruite peste 600 de persoane dintre care majoritatea sînt copii. Salvatorii au informat oamenii, împărțînd pliante informative și au comunicat despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec.

Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să supravegheze strict minorii. Totodată, salvatorii avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci când merg la scăldat.

Campania pentru prevenirea înecurilor are drept scop reducerea accidentelor pe apă în perioada estivală. De la lansarea campaniei, salvatorii au instruit peste 1.400 de persoane din Republica Moldova. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018 s-au înecat 36 de persoane dintre care 8 copii.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green