5_4

Salvatorii desfășoară Campania de prevenire a cazurilor de înec în perioada de iarnă – (VIDEO)

În contextul avertizării hidrologice, privind pericolul pe gheața fragilă a bazinelor acvatice, valabil până la finalul acestei luni, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară Campania de prevenire a cazurilor de înec în sezonul rece.

Joi, la iazul din parcul „Valea Morilor”, salvatorii au demonstrat un exercițiu în care au fost arătați pașii care trebuie întreprinși în cazuri de prăbușire sub gheață.

Salvatorii atenţionează cetăţenii că stratul de gheaţa de pe suprafața bazinelor acvatice prezintă pericol. O atenție sporită trebuie să acorde pescarii la copcă. Tăierea găurilor duce la deteriorarea gheții, punând în pericol viața celui aflat pe suprafața acestei.  Părinților le este amintit despre riscul de a lăsa copiii să meargă neînsoțiți în apropierea bazinelor acvatice.

În cazul în care observați persoane căzute sub gheață, acționați după posibilitate. Mergeți tâtâș către sinistrat și întindeți-i orice aveți la îndemână, de care acesta ar putea să se agațe (creangă, rangă din fier, fular etc). Odată scos la suprafață și adus la mal, persoanei i se schimbă hainele și se recomandă să fie adăpostită într-o încăpere caldă. În situațiile în care ați observat persoane în pericol, apelați de urgență la Serviciul 901.

Mai mult, salvatorii și pompierii desfășoară și în instituțiile de învățămînt din țară lecții de instruire, unde cei mici sînt învățați cum să acționeze în astfel de pericole și cum să acorde ajutor în caz de necesitate.

Din fericire, de la începutul acestui an, nu a fost înregistrat nici un caz de prăbușire sub gheață cu final tragic.

Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green