27067692_1969063466455767_8558730988010442_n

Salvatorii din stânga Nistrului, în vizită la colegii din Chișinău

O delegație din cadrul Direcției salvatori și pompieri din regiunea transnistreană a vizitat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne. 

Conducerea IGSU, în frunte cu Mihail Harabagiu, le-a vorbit specialiștilor din stânga Nistrului despre activitatea salvatorilor și pompierilor și i-a îndemnat pe colegi să conlucreze în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul ședinței s-a discutat despre oportunitatea unor intervenții comune în lichidarea incendiilor, dar și participarea în aplicații organizate pentru îmbunătățirea capacităților de intervenție. Specialiștii transnistreni au fost încurajați de oficialii misiunilor diplomatice la Chișinău să participe în realizarea unor proiecte europene menite să prevină și să lichideze situațiile de risc.

În acest context, salvatorii transnistreni au beneficiat de tehnică și echipament de intervenție în urma donației oferite de Operațiunea Florian din Marea Britanie. Suportul delegațiilor străine ar putea fi oferit și pe viitor pompierilor din stânga Nistrului.

La final, reprezentanții Direcției salvatori și pompieri din stânga Nistrului au vizitat Centru operațional de dirijare în situații excepționale și Școala Securității. În ambele subdiviziuni colegii transnistreni au avut parte de informații utile cu referirea la activitatea de prevenire și lichidare a situațiilor excepționale.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green