29749326_2049048265123953_9017728955700310411_o

Salvatorii și pompierii din țară marchează sărbătoarea profesională – (VIDEO)

Astăzi, 5 aprilie, salvatorii și pompierii din țară marchează ziua profesională. În acest context, în subdiviziunile teritoriale ale IGSU au loc evenimente cu ocazia sărbătorii.

La sediul inspectoratului, sărbătoarea a fost marcată printr-o ceremonie oficială. Zeci de angajați ai IGSU au primit mențiuni din partea conducerii Inspectoratului și MAI dar și medalii și grade speciale.

Șeful IGSU, Mihail Harabagiu a subliniat dăruirea și curajul de care dau dovadă salvatorii și pompierii în misiunile de serviciu. Mai mult, conducerea a specificat că angajații IGSU sunt destoinici de titlul de salvatori întrucât sunt primii care intervin în cele mai dificile situații. Cuvinte de felicitare a transmis și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care a menționat că profesia de salvator este foarte importantă și apreciată de cetățeni, iar riscul și devotamentul manifestat în misiuni, transformă meseria de salvator și pompier, din datorie în vocație.

De ziua profesională, colegii și camarazii au depus flori în memoria celor căzuți la datorie la Memorialul Glorie Eternă Salvatorilor și Pompierilor de la sediul IGSU. Angajații Inspectoratului și-au amintit de actele de eroism și jertfa depusă pentru salvarea vieților omenești.

Ceremonii de marcare a evenimentului au avut loc și în subdiviziunile din țară, iar salvatorii și pompierii au fost felicitați de oameni cu frumoasa ocazie.

Potrivit datelor IGSU, în Republica Moldova activează peste 2 000 de salvatori  și pompierii, iar activitatea acestora este bazată pe salvarea de vieți omenești în situații de risc.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green