img

Sancțiuni pentru agenții economici și gestionarii blocurilor din capitală, care au evitat să deszăpezească căile de acces

În sectoarele capitalei continuă lucrările de curățare a trotuarelor și a curților de bloc de ghețuș, anunță Primăria Chișinău. De asemenea, muncitorii asigură împrăștierea materialului antiderapant.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, în capitală au fost întocmite 51 de procese verbale agenților economici care au ignorat apelul autorităților administrației publice locale a municipiului Chișinău privind salubrizarea teritoriului. De asemenea, au fost înaintate zeci de prescripții privind necesitatea salubrizării spațiului gestionat. Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Cele mai multe procese verbale au fost întocmite agenților economici din sectoarele Buiucani și Botanica, câte 25 și, respectiv, 18. Au fost sancţionate, de asemenea, întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ nr. 3 și nr. 4, sectorul Botanica, aflate în procedura falimentului. În sectorul Ciocana, persoanelor juridice le-au fost înmânate prescripții pentru neregulile depistate la salubrizarea teritoriului gestionat. Astfel, gestionarii fondului locativ au primit 58 de prescripții, iar agenții economici – 39.

În sectorul Râșcani, autoritățile locale au intervenit la combaterea ghețușului și împrăștierea antiderapantului, preponderent în preajma instituțiilor de educație timpurie și a instituțiilor de învățământ preuniversitar. Pretura a întocmit 3 procese verbale agenților economici pentru neimplicare în deszăpezire și au fost făcute prescripții. În sectorul Centru au fost întocmite 5 procese verbale agenților economici care nu s-au conformat solicitării de întreținere a teritoriului adiacent.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu, a solicitat implicarea preturilor în toate sectoarele orașului, pentru a obține rezultate vizibile și în favoarea cetățenilor. Pretorilor de sector care au demonstrat implicare mai scăzută li s-a cerut să-și revadă atitudinea și modul de lucru pentru a obține rezultatele scontate.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green