maia presedinte venetia

Sandu a discutat cu președintele comisiei de la Veneția despre reforma justiției

Președinta PAS, Maia Sandu a avut azi o întâlnire cu președintele comisiei de la Veneția , Gianni Buquicchio, care se află în vizită oficială în Chișinău.

Sandu i-a mulțumit demnitaturului european pentru susținerea de către comisie cetățenilor din Republica Moldova în lupta pentru democrație și justiție independentă.

Am apreciat poziția fermă a Comisiei de la Veneția față de sistemul electoral mixt, iar domnul Buquicchio a salutat modificarea de către noi a legislației electorale, în conformitate cu recomandările Comisiei. Am discutat despre necesitatea stringentă de a continua reforma justiției, dar și despre impedimentele apărute în calea acesteia după demiterea guvernului nostru. Am primit asigurări că, împreună cu alte instituții internaționale, Comisia de la Veneția va urmări atent situația în acest domeniu și va da aprecieri obiective pentru ca reforma să nu fie compromisă”, a declarat Sandu.

În perioada 19-20 decembrie, președintele comisiei de la Veneția întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova.

 

Foto:  fb.com/maia.sandu/

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green