presedentia

Sandu, despre bugetul Președinției: Strigător la cer într-o țară săracă

Fosta șefă a Guvernului Maia Sandu critică dur proiectul Legii bugetului pentru 2020 unde sunt prevăzute cheltuieli de peste 35 de milioane de lei pentru Președinție.

Argumentul lui Igor Dodon precum că o mare parte din sumă va fi folosită pentru întreținerea clădirii renovate a Președinției a fost desființat de Maia Sandu.

„Dar cine l-a rugat să se mute acolo? Ați văzut ce spațiu e acolo și stau patru oameni. Trebuie să-și reducă spațiul, să fie mai modest. Într-o țară săracă. E strigător la cer”, a comentat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni realizate de cotidianul.md.

De asemenea, în bugetul pentru anul viitor sunt prevăzute peste 500 de mii de lei pentru achitarea unei indemnizații unice șefului statului la final de mandat.

„I-am rugat pe colegii mei din Parlament să pregătească propuneri și să elimine această prevedere. Într-o țară săracă să se plătească așa bani nu știu pentru ce”, a spus Maia Sandu, precizând că ea nu a primit niciun leu când a plecat de la șefia Guvernului.

Precizăm că bugetul Președinției pentru 2020 este dublu față de cel din 2016, când instituția a cheltuit 17 milioane de lei. Deputații Platformei DA au propus ca 18 milioane de lei din banii prevăzuți pentru Președinție în bugetul pentru anul viitor să fie redirecționați către Fondul de susținere a populației.

tv8.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green