smurd_22_1

Șapte paramedici din Moldova vor efectua un stagiu practic la Iași

Șapte paramedici din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor efectua un stagiu practic de 30 de zile la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Iași. Decizia a fost luată după ce angajații IGSU au fost pregătiți în calitate de paramedici de formatorii SMURD din Republica Moldova.

Specialiștii au fost selectați din cadrul Direcției Situații Excepționale Hâncești, iar după finalizarea cursului practic vor activa în calitate de paramedici în Secția situații excepționale Cimișlia. Pe parcurs a 30 de zile, aceștia au fost instruiți de formatorii moldoveni, iar la finalul cursului angajații IGSU au susținut un examen de calificare.

Noii paramedici au fost evaluați de formatorii SMURD din IGSU și reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească. După susținerea examenului paramedicii au fost admiși pentru stagiu practic, iar pe parcursul lunii februarie – martie aceștia vor prelua experiența în acordarea ajutorului calificat de la colegii români.

Potrivit IGSU, în cadrul Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare din Republica Moldova activează peste 100 de paramedici.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green