NVE00027

Şase indivizi din Hâncești, reţinuţi pe teritoriul capitalei pentru o serie de jafuri stradale

Şase indivizi cu vârstele cuprinse 16 ani şi 23 ani, originari din raionul Hânceşti, au fost reţinuţi de un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă pe strada Alba Iulea din sectorul Buiucani al capitalei. Tinerii sunt bănuiţi de săvârşirea mai multor jafuri.

În cadrul audierilor, aceştia şi-au recunoscut vinovăţia, asupra lor fiind depistate bunurile furate. Suma prejudiciului cauzat victimelor se estimează la aproximativ 30.000 lei.

Poliţiştii au acumulat probe suficiente ce ar demonstra implicarea lor în cel puţin trei jafuri stradale, comise în raza sectorului Buiucani. Aceştia îşi alegeau potenţiala victimă în dependenţă de vârstă, gen, pe care o atacau prin surprindere, fiind deposedată de telefonul mobil, bani sau portmoneu, după care se făceau nevăzuţi de la faţa locului cu automobilul.

Este de menţionat că aceştia ar fi fost implicaţi şi în alte cazuri similare înregistrate pe teritoriul capitalei. Respectiv, trei din indivizi fiind minori sunt cercetaţi penal în stare de libertate, iar complicii lor au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf, care prevede sancţiune sub formă de închisoare pe un termen de la 3 ani până la 6 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green