a757b93b-6e16-4a23-8443-a7c6476bb241

Scandal la demolarea clădirii Cinematografului „Gaudeamus” din capitală! Primarul ales, Andrei Năstase, a venit la fața locului – (VIDEO)

Chiar dacă Primăria Chișinău a anunțat printr-un comunicat de presă că demolarea fostului Cinematograf „Gaudeamus” este una autorizată, mai mulți chișinăuieni care locuiesc în zonă s-au adunat să-și exprime nemulțumirea. La fața locului a venit și primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, care a chemat oamenii la protest. 

Liderul PPDA le-a cerut muncitorilor de pe șantier să înceteze lucrările. Nou primar a declarat că a fost făcut un demers către Procuratură pe acest subiect.

Potrivit lui Andrei Năstase, deși au trecut tocmai 14 ani de la privatizare, clădirea ar fi fost preluat în proprietate privată în baza unor scheme ilegale. Ulterior, printr-o decizie a Consiliului Municipal Chișinău a fost dată în proprietatea unei companii.

Andrei Năstase și viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, au convenit să se întâlnească mâine dimineața pentru a găsi o soluție în acest caz.

În legătură cu executarea lucrărilor de demolare a imobilului din str. Vasile Alecsandri, 4, clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus”, municipalitatea a făcut următoarele precizări:

Lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1007,5 metri pătraţi se execută autorizat, conform autorizaţiei de desfiinţare nr. 28/a/18 din 22.03.2018. Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004.

Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal.

De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidenţial şi operarea de modificări în regulamentul local de urbanism şi atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidenţială).

Reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău se află pe şantier pentru a examina modul de executare a lucrărilor de demolare, iar în cazul în care agentul economic a admis încălcări ale Planului de organizare a şantierului, acesta va fi sancţionat contravenţional.

Foto: jurnal.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green