1

Școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului și-au modernizat dotările tehnice cu sprijinul Programului activităților pentru reintegrarea țării 2020

Școlile cu predare în limba română din raioanele de est și municipiul Bender au finalizat implementarea proiectele finanțate prin intermediul Programului activităților pentru reintegrarea țării pentru anul 2020 (PARȚ 2020). Acestea au beneficiat de un ajutor material în valoare de câte 100 de mii de lei în anul curent, pentru îmbunătăți condițiile de studii.

Astfel, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Tiraspol a procurat 90 de bănci și scaune proiectate pentru un singur elev, pentru a asigura distanța minimă între elevii prezenți în clasă, precum și dulapuri și scaune pentru profesori.

Liceul „Evrika” din orașul Râbnița a procurat trei seturi de table interactive cu videoproiectoare, iar Gimnaziul din satul Roghi, raionul Dubăsari – o tablă interactivă, trei seturi de table monobloc, o plită electrică performantă pentru cantină și planșe informative.

Gimnaziul din comuna Corjova, r. Dubăsari – a alocat mijloacele financiare primite pentru reparația sălii sportive, asigurând astfel condiții calitative și moderne pentru petrecerea orelor, iar Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Dubăsari (amplasat în comuna Corjova) și Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol (refugiat în s. Doroțcaia, r. Dubăsari) au achiziționat calculatoare și termometre digitale non-contact infraroșu.

În municipiul Bender, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” a achiziționat mobilierul pentru cantina instituției iar Școala de tip-internat pentru copiii orfani și rămași fără îngrijirea părinților a finalizat lucrările de construcție a noului gardului.

Totodată, Biroul politici pentru reintegrare comunică că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” mai beneficiază și de un alt proiect din cadrul PARȚ 2020, în valoare de 515 mii lei, destinat achiziționării unui autocar pentru transportul elevilor.

foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green