cna

Șeful Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, filiala Cahul, denunțat la CNA pentru acte de corupție! Bărbatul a fost reținut

Directorul Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, filiala Cahul, a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență și corupere pasivă. S-a întâmplat după ce un locuitor al orașului Vulcănești a denunțat cazul la DGT Sud a CNA.

Mai exact, funcționarul, acționând de comun acord cu angajați ai aceleiași întreprinderi, ar fi pretins 1.500 de lei pentru „aranjarea” susținerii cu succes a examenelor de calificare a conducătorilor auto pentru obținerea ulterioară a permisului de conducere de categoria „C”,  fără frecventarea orelor practice și teoretice. Totodată, acesta susținea că are influență asupra persoanelor publice responsabile de primirea examenelor și garanta eliberarea certificatului care atestă finisarea cursurilor de instruire.

Directorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar alți doi instructori au fost recunoscuți în calitate de bănuiți. Actualmente, se întreprind acțiuni în vederea documentării activității infracționale a celor trei suspecți.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Imagine simbol: provincial.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green