7

Șeful statului a participat la ceremonia desfășurată cu ocazia aniversării a XXVIII-a de la crearea Armatei Naționale

Președintele Igor Dodon a participat astăzi la ceremonia desfășurată cu ocazia aniversării a XXVIII-a de la crearea Armatei Naționale. La eveniment au mai participat ambasadorul Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan și alți reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, oficiali din partea Guvernului și ai Parlamentului.

Șeful statului a adresat cordiale felicitări angajaților civili și veteranilor Armatei Naționale cu prilejul acestei frumoase sărbători, exprimînd gratitudine pentru devotamentul, profesionalismul, pricepere și viața puse în slujba Patriei. Igor Dodon le-a mulțumit pentru faptul că, în ciuda tuturor greutăților, au ales să reprezinte cu cinste, să apere cu devotament și să iubească necondiționat Patria.

„Se știe că armata reprezintă atributul indispensabil al independenței, suveranității și integrității teritoriale a țării. Întemeiată odată cu statul Republica Moldova, Armata Națională simbolizează vitejie și putere, patriotism și sacrificiu, onoare și adevăr, reprezentînd, totodată, garanția păcii și a securității naționale și regionale”, a declarat președintele.

Igor Dodon a subliniat că rolul Armatei este, cu certitudine, unul primordial într-o societate. „Și nu doar acolo unde lipsește liniștea sau persistă un conflict interuman, ci și acolo unde se dezlănțuie natura, unde capacitățile civililor nu sunt suficiente”, a specificat șeful statului.

De asemenea, Președintele RM a dat asigurări că populația apreciază înalt organizarea și promptitudinea cu care militarii Armatei Naționale, anul acesta, au acționat în sprijinul autorităților locale atît la deblocarea și deszăpezirea localităților și drumurilor naționale, precum și la fortificarea sistemelor de protecție împotriva inundaților în localitățile din zona limitrofă a rîului Nistru.

În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, reiterînd faptul că Republica Moldova este un stat neutru, Igor Dodon a apreciat înalt corectitudinea în îndeplinirea atribuțiilor constituționale și prestația contingentului moldovenesc în cadrul exercițiilor și misiunilor internaționale. Totodată, excelența sa a subliniat faptul că noi suntem deschiși cooperării și cu țările din Est și din Vest, dar reieșind din interesele naționale ale țării și cu păstrarea statutului de neutralitate.

Șeful statului a menționat că toți cei care sunt în serviciul militar în termen, prin contract sau în rezervă, angajați civili sau veterani ai Armatei Naționale, sunt cetățeni ai Republicii Moldova, oamenii față de care statul are obligațiuni. În acest sens, Igor Dodon a dat asigurări că va susține inițiativele Ministerului Apărării pentru a îmbunătăți protecția socială și juridică a militarilor și familiilor lor.

De asemenea, cu ocazia celei de-a XXVIII-a aniversări a Armatei Naționale, pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, contribuţiе la asigurarea unui înalt nivel de pregătire a unităţilor şi subunităţilor și înalt profesionalism, Igor Dodon a conferit distincții de stat și Diploma de onoare a Președintelui Republicii Moldova, unui grup de militari din cadrul Ministerului Apărării și ai Armatei Naționale.


Foto/Video: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green