img

Serviciile municipale activează în regim sporit pentru a curăța drumurile din capitală

Ca urma a condiţiilor meteo din ultimele zile, dar şi prognoza meteorologilor care anunţă ninsori şi temperaturi scăzute în continuare, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat în această dimineaţă comandamentul de iarnă. La şedinţă au participat pretorii de sector şi operatorii de salubrizare din cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău. 

După cum a raportat directorul ÎM Regia „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, acţiunile de deszăpezire au început în dimineaţa zilei de ieri şi s-a acţionat pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. În cursul nopţii, s-a intervenit cu 68 de utilaje şi au fost împrăştiaţi în total peste 1100 de metri cubi de material antiderapant.  

De asemenea, Regia locativ-comunală a intervenit cu 40 de utilaje la curăţare a trotuarelor şi intrările în curţile blocurilor de locuinţe. Angajaţii întreprinderilor municipale de prestări servicii locative şi de gestionare a fondului locativ au curăţat manual trotuarele şi staţiile de aşteptare a transportului public. 

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău şi Inspectoratului Naţional de Patrulare au acţionat pe parcursul nopţii în vederea depistării persoanelor care stăteau afară în frig. La Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2, au fost cazate în ultimele 24 de ore peste 90 de persoane. 

De menţionat că transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în dimineaţa zilei la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 97 de autobuze. 

În context, primarul general interimar, Silvia Radu, a atenţionat pretorii de sector să informeze persoanele fizice şi agenţii economici şi să asigure că operatorii privaţi vor curăţa zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green