img (1)

Serviciile municipale efectuează lucrări de curățare a colectorului de ape pluviale din Calea Ieșilor

Colectorul de ape pluviale din Calea Ieșilor, sectorul Buiucani, este curățat în perioada curentă de către serviciile municipale de profil. Măsura este necesară pentru a reduce inundarea zonei în caz de ploi abundente, în condițiile când de 12 ani colectorul respectiv nu a mai fost curățat.

Astfel, timp de 10 zile, muncitorii la Î.M. „Exdupo” execută lucrări de excavare și evacuare a nămolului din canalul de canalizare pluvială Calea Ieșilor-Ghidighici, râulețul care unește conductoarele de canalizare pluvială cu râul Bâc. După intervenția curentă, în caz de ploi apele se vor scurge mai ușor și respectiv nu se vor mai forma acumulări de apă în zonă.

Specialiștii verifică întregul sistem de canalizate pluvială din zonă, fiind curățate gurile de scurgere, căminele de vizitare etc. După curățarea colectorului, se va interveni și la comunicațiile paralele din Calea Ieșilor, precum și la colectoarele care duc spre str. Milano.

E de menționat că în rezultatul intervenției din ultimele zile, nivelul apei din canalul de colectare a scăzut cu 1 metru, ceea ce demonstrează necesitatea lucrărilor executate.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green