timpul.md_

Serviciul Vamal a adus săptămâna trecută în bugetul de stat 278 mln. de lei

În perioada 15 – 21 ianuarie curent, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 279,9 mln. lei, fiind perfectate per total 7.694 de declarații vamale.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 53 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 25 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 82.424 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 71.156 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13.981 și respectiv 12.099 traversări.

Foto: moldova24.info

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Alexei8 at |

  În continuare vama aduce în bugetul de stat sute de milioane de lei săptămînal, iar majoritate acestor venituri vin din vest nu din est.

  Reply
 2. Cornel at |

  C-am slab dacă sincer acest început de an, anul trecut minim 400 milioane aducea vama la buget !

  Reply
  1. nina at |

   Pai cum sa ti explic urmareste anul trecut primele luni ce incasari erau, desi nu este exclus ca conditiile climaterice si anotimpul creeaza incasari mai mici.

   Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green