646x404

Serviciul Vamal a „îmbogățit”, săptămâna trecută, bugetul de stat cu 325 mln. de lei

În perioada 12 – 18 februarie curent, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 325,2 mln. lei, fiind perfectate per total 9.043 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 74 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 43 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 89.513 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 66.248 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 12.286 și respectiv 11.299 traversări.

Foto: deschide.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green