dsc_2661

Serviciul Vamal a inițiat investigații ample pentru contracararea fenomenului contrabandei cu alcool

Serviciul Vamal anunță că s-a autosesizat pe faptul fenomenul contrabandei cu alcool și presupusele abuzuri comise de unii colaboratori vamali în acest domeniu, asupra cărora a astras atenția rencent premierul Pavel Filip. În acest context, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor ilegalităților invocate, conducerea Vămii a dispus inițierea unei anchete de serviciu, care va fi efectuată de către Comisia de Disciplină a instituției.

Directorul general Vitalie Vrabie a dispus, de asemenea, și crearea unui grup de lucru, constituit din responsabili ai subdiviziunilor specializate. Sarcinile de bază înaintate membrilor grupului de lucru vizează efectuarea unei analize exhaustive a tranzacțiilor cu produse alcoolice și a altor categorii de mărfuri accizate pentru o perioadă determinată de timp, identificarea unor mecanisme suplimentare de contracarare a fenomenului contrabandei cu mărfuri accizate, precum și elaborarea și înaintarea, la necesitate, a unor propuneri de ajustare a cadrului legal care reglementează domeniul dat.

Totodată, Serviciului Vamal își exprimă disponibilitatea colaborării cu celelalte instituții de aplicare a legii, abilitate cu atribuții în domeniul combaterii contrabandei, parteneriat ce va eficientiza considerabil lupta cu acest flagel.

„Combaterea traficului ilicit cu bunuri reprezintă una dintre prioritățile de bază ale Serviciului Vamal, care, în cadrul reformelor demarate a instituit o politică de toleranță zero față de schemele infracționale care atentează la securitatea economică a statului. Menționăm că Serviciul Vamal va continua întreprinderea tuturor măsurilor de rigoare pentru a asigura un mediu competitiv pentru toți agenții economici care activează în conformitate cu legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat al instituției.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green