4bf4f6b4-cctv

Serviciul Vamal vrea să implementeze monitorizarea video pentru toate zonele de control

Serviciul Vamal vrea să sporească nivelul de securizare a întreg perimetrului vamal al țării prin aplicarea monitorizării video pentru toate zonele de control vamal.

Necesitățile de dotare, precum și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru dezvoltarea sistemului de monitorizare video din gestiune au fost examinate în cadrul unei ședințe de lucru, prezidate de către șeful Vămii, Vitalie Vrabie.

Proiectul de modernizare presupune suplimentarea camerelor de supraveghere video sau înlocuirea celor uzate, după caz. Sunt vizate toate punctele de trecere a frontierei, posturile vamale interne de control dislocate în proximitatea liniei administrative cu regiunea transnistreană, precum și cele instituite în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și oficiile poștale.

Conform indicațiilor lansate de Vitalie Vrabie, responsabilii din cadrul Aparatului Central vor demara procedurile de achiziție și instalare a dispozitivelor necesare. Cu echipamente performante de supraveghere online urmează a fi dotată și Secția monitorizare video din cadrul Direcției integritate de supraveghere, responsabilă de stocarea și examinarea imaginilor video prelevate.

De asemenea, procesul implică și revizuirea actelor normative interne, astfel încât acestea să conțină prevederile referitoare la aplicarea mecanismului de monitorizare video centralizată.

Montarea sistemelor de monitorizare video urmează a fi asigurată și în cadrul celor 48 de antrepozite vamale, antrepozitarii având obligația de a interconecta serverele de stocare a imaginilor cu sistemul de monitorizare video al Serviciului Vamal.

Această necesitate este determinată de riscurile aferente acestui regim suspensiv, în condițiile în care, actualmente, antrepozitele vamale stochează mărfuri în valoare totală de peste 1,2 miliarde lei. Iar în lipsa unei supravegheri eficiente, există riscul ca mărfurile depozitate să fie plasate pe piață fără achitarea drepturilor de import.

Foto: hashitech.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green