photo_2018-02-08_15-49-16

Siguranța pe Internet – subiectul unui seminar la care au participat 50 de polițiști ai inspectoratelor de poliție teritoriale

50 de polițiști ai inspectoratelor de poliție teritoriale au fost instruiți, la Chișinău, în domeniul identificării și investigării infracțiunilor din domeniul crimelor informatice, în special a crimelor care au drept țintă copiii și adolescenții.

Seminarul a fost susținut de angajații Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu Direcția Generală Securitate Publică a IGP și psihologul Centrului Internațional La Strada.

Astfel, polițiștii au obținut cunoștințe privind riscurile identificate, provocările precum și noile tendințe în domeniul identificării și investigării criminalității informatice.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice participă activ în acțiuni dedicate promovării siguranței online și securității informației, creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online, precum și prezentarea soluțiilor pentru soluționarea problemelor identificate în spațiul online.

Evenimentul a avut loc în contextul promovării siguranței utilizatorilor de Internet și în special a copiilor și adolescenților și în legătură cu Ziua siguranței pe Internet care în acest an are motoul „Creați, conectați și împărtășiți respectul: un internet mai bun începe cu tine”.

În cazul în care ați devenit victima unor astfel de acțiuni, sunați  la numerele de telefon: 022 577 153, 078 710 293  – Unitatea de gardă a Inspectoratului Național de Investigații sau la adresa e-mail a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice: ccci@mai.gov.md. De asemenea, Poliția reaminteșe despre existența portalurilor informative internetsigur.md și siguronline.md.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green