img

Silvia Radu a semnat Acordul de grant în cadrul proiectului Eficienţă Energetică în clădirile publice din Chişinău

Primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, s-a aflat, în perioada 5 – 8 decembrie, într-o vizită oficială în Londra, Marea Britanie, unde a participat la cea de-a 7-a Adunare a Contribuabililor din cadrul Parteneriatului pentru Mediu şi Eficienţă Energetică din Estul Europei (E5P).

Evenimentul a fost organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi s-a desfăşurat în sediul central al instituţiei financiare.

Joi, 7 decembrie, în cadrul vizitei sale la Londra, primarul interimar Silvia Radu a semnat Acordul de Grant în cadrul proiectului Eficienţa Energetică în Clădirile Publice din Chişinău. Valoarea grantului din partea Fondului E5P este de 5 milioane de euro. E5P este un fond al Uniunii Europene, prin intermediul căruia se susţin proiectele autorităţilor locale de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi a mediului.

Amintim că valoarea totală a proiectului privind eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din municipiu este de 25 milioane euro. În acest sens, BERD şi BEI (Banca Europeană de Investiţii) oferă câte un împrumut de 10 milioane de euro. De asemenea,  Chişinăul beneficiază şi de un grant de investiţii de 5 milioane de eurodin partea Fondului E5P.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Epopeea termoficare continuă…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green