hj

Silvia Radu i-a demis din funcțiile de șefi de direcții pe Alexandru Fleaș și pe Oleg Poiată pentru management defectuos

Primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a semnat astăzi dispozițiile privind retragerea din funcție a șefului Direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată și a șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș.

Silvia Radu a luat decizia retragerii din funcție a lui Oleg Poiată după o analiză detaliată a activității acestuia.

„În urma analizei, s-a constat un management defectuos care aduce prejudicii întregii administrații. Direcția nu a încheiat până la această oră un contract pentru întreținerea drumurilor publice, pentru anul 2018. De asemenea, s-a mai constat că subdiviziunea nu a dus la îndeplinire obligațiile care îi reveneau: marcarea drumurilor, semnalizarea corectă a acestora, nu s-au făcut pregătirile corespunzătoare pentru sezonul de iarnă, nu s-au luat măsuri în privința reparării drumurilor grav avariate, s-au atestat grave nereguli în privința gestiunii transportului public”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Și în cazul șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, s-a constat, de asemenea, un management defectuos al sistemului de învățământ din municipiul Chișinău.

„Cazurile din ultima perioadă, în special neregulile apărute în procesul de alimentație a copiilor de la Grădinița nr. 157, precum și neregulile apărute în sistemul de învățământ de la  Liceul „M. Eminescu”, sunt elemente de o gravitate deosebită. S-a stabilit că deși lucrările de reparație efectuate la acest liceu nu au fost bine făcute, a fost efectuată plata acestora în mod nejustificat. Pentru plata nejustificată a unor astfel de lucrări, pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public, primarul general va depune un denunț penal, pentru ca autoritățile în drept să verifice dacă s-a comis o faptă penală sau nu”, se menționează în același comunicat.

În acest context, conducerea Direcției generale transport public şi căi de comunicaţie va fi asigurată de Vitalie Butucel, șef adjunct al subdiviziunii, iar administrarea Direcției generale educație, tineret şi sport va fi preluată de șefa adjunctă, Viorica Negrei. Pentru ambele posturi va fi organizat în scurt timp concurs public. Conducerea interimară își va exercita mandatul până la desemnarea câștigătorilor concursului public.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Cum vouă fițele doamna Radu.. :grin:

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green