2

Situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, discutată de Igor Dodon și noul șef al Misiunii OSCE în RM

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în țara noastră, Claus Neukirch. Oficialii au discutat subiecte cu privire la situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în special, despre măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Șeful Misiunii OSCE a salutat succesele înregistrate în promovarea „Pachetului celor 8 puncte”, coordonate de Chișinău şi Tiraspol la data de 04 ianuarie 2017, în cadrul întrevederii de la Bender, şi a susținut eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, care au drept scop avansarea procesului de reglementare.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că toți participanții procesului de reglementare trebuie să continue acțiunile comune în vederea realizării cît mai rapide a înțelegerilor încheiate pe marginea pachetului de măsuri coordonat, menit să consolideze încrederea între cele două maluri ale Nistrului.

De asemenea, Igor Dodon și Claus Neukirch au discutat despre necesitatea organizării unei noi întrevederi în formatul de negocieri „5+2”, în cel mai scurt timp. Pe final, șeful statului a optat pentru o cooperare cît mai activă cu OSCE precum şi pentru reluarea procesului politic de reglementare a diferendului transnistrean.

Președintele Igor Dodon i-a urat succes lui Claus Neukirch în îndeplinirea mandatului, exprimîndu-și încrederea că odată cu numirea sa în această funcție, procesul de reglementare a conflictului transnistrean va cunoaște o nouă etapă.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green