gh

Situația din țară în contextul ninsorilor, discutată în cadrul unei ședințe operative la IGSU

În această dimineață la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost convocată ședința operativă în care s-a discutat situația din țară în urma condițiilor meteo nefavorabile. Ședința a fost prezidată de ministrul Economiei și Infrastructurii domnul Chiril Gaburici, iar responsabilii de gestionarea și monitorizarea situației au vorbit despre acțiunile întreprinse.

Potrivit șefului IGSU, Mihail Harabagiu, situația este strict monitorizată, fără de a fi înregistrate trasee naționale, internaționale sau locale blocate. Potrivit oficialului, în zona centrală în special porțiunea de drum Troița Nouă este restricționat accesul pentru autovehiculele de tonaj mare, în vederea evitării blocării traseului. Tot pentru a evita blocarea de autoturisme, este restricționată mișcarea pentru autovehiculele de tonaj spre Leușeni.

Oficialul a menționat că în această dimineață 224 de elevi din raioanele Nisporeni, Călărași și Hîncești nu au mers în instituțiile de învățământ din cauza stării tehnice a transportului care urma să ducă copii. Aceștia se află la domiciliu.

Potrivit șefului IGSU, către ziua de 11 ianuarie sunt deconectate parțial de la energie electrică 6 localități din raioanele Criuleni, Cahul și Cimișlia, iar brigăzile specializate lucrează pentru reconectarea consumatorilor. În țară funcționează echipe mixte de ofițeri IGSU, IGP și responsabili de la Administrația de Stat a Drumurilor pentru a preveni situațiile de risc.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a îndemnat responsabilii de gestionarea situației să conlucreze în cadrul Celulei de Criză formate, fiind una funcțională și eficientă. Șeful IGSU Mihail Harabagiu a accentuat atenția asupra faptului că în această după amiază copii care au mers la școală, trebuie să se întoarcă în siguranță, iar în localitățile unde au funcționat microbuzele școlare acestea trebuie monitorizate pentru evitarea blocarea pe trasee.

Mai mult, oficialul a menționat că IGSU este gata să acorde tot suportul necesar pentru ca ambulanțele să poată ajunge la pacienți, în special pe porțiuni de drumuri mai dificile. În continuare autoritățile îndemnă oamenii să evite călătoriile și să asculte mesajele și buletinele informative. În situații de urgență persoanele pot apela pentru ajutor la Serviciul 112.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green