1 .

Situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19 la data de 23 martie

„Personalul medical, reprezentanții Poliției de frontieră și ai Inspectoratului General al Poliției sunt pe prima linie în lupta cu infecția COVID-19 și ei sunt prioritatea noastră privind asigurarea protecției acestora. Aceste persoane se expun unui risc sporit și îmi exprim gratitudinea pentru dedicația cu care își fac munca.  Avem îmbolnăviri în rândul lucrătorilor medicali și în rândul Poliției de Frontieră, asemenea cazuri sunt în toate țările, dar ceea ce putem face noi toți,  pentru a-i proteja este să le ascultăm recomandările și să livrăm date veridice în legătură istoricul călătoriilor și contactul cu persoane infectate”, a spus ministrul Viorica Dumbrăveanu.

La fel aceasta a menționat că sistemul medical dispune de echipamente de protecție pentru personalul medical și se vor lua măsuri  în continuare pentru a asigura toate necesitățile.

Viorica Dumbrăveanu a informat că la necesitate, va fi asigurată cazarea lucrătorilor medicali în orașul Chișinău și transportarea la locul de muncă.

Actualmente, în Republica Moldova au fost confirmate 94 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care 38 cazuri de import, 54 cazuri de transmitere locală și 2 cazuri confirmate în regiunea transnistreană. Din cele 94 cazuri confirmate, avem 2 cazuri tratate și 1 caz de deces.

Pe teritoriul țării, 25 356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de medicii de familie.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 22 martie 2020, au fost raportate 305 275 cazuri de infecție Coronavirusul de tip nou COVID-19 (confirmate clinic și de laborator), inclusiv 12 942 cazuri de deces (4,24%).

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green