26758315_1956652994363481_2755421182681290065_o

Situația în Republica Moldova după ninsorile abundente de ieri – (FOTO)

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să activeze într-un regim sporit după precipitațiile sub formă de ninsoare înregistrate pe teritoriul țării. Conform informațiilor operative, se circulă cu dificultate pe porțiunile de trasee Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă, Veșneovca – Cantemir, Vulcănești – Cahul – Taraclia , Leova – Cantemir.

Pe parcursul nopții salvatorii și pompierii au intervenit pentru deblocarea mai multor mijloace de transport înzăpezite în apropiere de localitățile Troița Nouă, Geamăna, Varnița , Delacău, Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Aici de către angajații IGSU au fost deblocate peste 100 unități de transport.

De acțiunea salvatorilor a fost nevoie și în apropiere de localitatea Coșcalia și Chircăiești  din raionul Căușeni. Pompierii au deblocat din nămeți două autobuse cu oameni inclusiv un grup de 15 copii care urmau să ajungă la școală. Un alt autobus cu 14 copii a rămas blocat în apropiere de Rubelnița Nouă, Soroca. Salvatorii au reușit cu succes dezăpezirea acestora.

Conform informațiilor IGSU, 400 de angajați au efectuat lucrări de tracțiune și deblocare a autoturismelor, efectuând 121 de intervenții în raioanele Șoldănești, Telenești, Rezina, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Dubăsari, Criuleni, Comrat, Taraclia, Drochia, Soroca, Florești și mun. Chișinău.

Pe parcursul nopții au activat cele 3 celulele de crize instituite în subdiviziunile de nord, sud și centru. Conform informațiilor furnizate de distribuitorii de energie electrică, către ora 06:00 mai rămâneau deconectate de la curent 166 de localități din 15 raioane.

Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.Fotografia postată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.
Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green