17990227_1646104295418354_5221726146962573735_o

Situație excepțională în Chișinău: Ninsorile au pus la pământ peste 1.600 de arbori și 100 de piloni electrici! Serviciile abilitate, antrenate la deblocări în regim non-stop

Urmare a condițiilor meteo nefavorabile din 20 aprilie și prognozele sinopticienilor pentru finalul acestei săptămâni, în Chișinau a fost declarată situație excepțională. 

Direcțiile și întreprinderile municipale (Asociația „Spații Verzi”, Lumteh, Exdrupo), vor continua în regim non-stop lucrarile de deblocare a străzilor, trotuarelor și de înlăturare a masei lemnoase, a firelor electrice, pilonilor de pe carosabil, cladiri, automobile, pentru asigurarea circulației pe străzile orașului și accesului în cartiere.

Toate serviciile vor asigura echipe de intervenție atât pe timp de noapte, cât și pentru zilele de 23 și 24 aprilie. De asemenea, preturile de sector și gestionarii fondului locativ au fost însărcinați să întreprindă acțiuni de deblocare a străzilor, trotuarelor și curților blocurilor, cu mobilizarea locatarilor și a agenților economici din cartiere.

Potrivit Primăriei, Combinatul Servicii Funerare va întreprinde pâna la sfârșitul zilei de sâmbătă, 22 aprilie, acțiuni pentru înlăturarea consecințelor calamității naturale în cimitirele orașului, cu înlaturarea masei lemnoase, verificarea tuturor arborilor și a rețelelor electrice în vederea posibilității desfășurării sărbătorii religioase Paștele Blajinilor în zilele de duminică și luni, 23 și 24 aprilie.

Totodată, municipalitatea reamintește locuitorilor capitalei despre posibilitatea de reconectare la agentul termic.

Potrivit ultimului raport cu privire la situația din Chișinău, au fost prăbușiți peste 1.600 de arbori, peste 100 pilioni de electricitate din capitală, fiind rupte peste 250 conductoare și cabluri electrice.

Foto: SPCSE via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green