1

Slusari: Dialog de dragul dialogului noi nu vom accepta

Breifing de presă susținut de Alexandr Slusari, președintele fracțiunii parlamentare Platforma DA, după ședința de lucru a reprezentanților mai multor fracțiuni pe problema crizei în agricultură. Deși s-au pus în discuție problemele sectorului agricol, majoritatea PSRM-PD nu a dat curs invitației Platformei DA de a numi rapid data convocării ședinței plenare a Parlamentului.

„Dialog de dragul dialogului noi nu vom accepta, pentru că nu putem veni în fața fermierilor protestatari din 14 raioane, care stau acum sub soare și așteaptă decizii, cu promisiunea dialogurilor.

E nevoie de decizii palpabile! Deciziile de a declara starea de urgență, majorarea Fondului de subvenționare, vacanța fiscală, condiții de forță majoră etc nu pot fi luate decât prin Parlament. Dar nu am putut convinge PSRM și PD să convocăm ședința legislativului. Singurul lucru pozitiv este că azi la 14.00 un grup de lucru creat ad-hoc va începe audierea factorilor de decizie pentru a identifica soluții pentru fermieri, astfel încât guvernul să vină în fața deputaților cu acestea. Până mâine dimineață vom încerca să găsim soluții. Dacă vom vedea că totul nu este decât o formalitate pentru bifă, vom continua să colectăm semnăturile necesare pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului și o vom anunța chiar și în lipsa consensului cu guvernul actual.” a menționat Slusari.

foto: FB/ Alexandr Slusari

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green