12313827_1292222170803785_5068734982922986070_n

Socialiștii AU RUPT Harta României Mari în plenul Parlamentului: „Nu vă jucați cu focul, o să vă ia oamenii în furci”

Deputații PSRM au cerut astăzi audierea în plen a ministrului Educației, Corina Fusu, în legătură cu repartizarea în școli a hărților „Organizarea Administrativă a Regatului României. 1930”. Solicitarea, însă, nu a fost susținută. 

Potrivit socialiștilor, acțiunile respective sunt o formă de propagandă și nu fac decât să promoveze deschis unionismul, atentând astfel la independența și statalitatea Republicii Moldova. După ce și-a manifestat indignarea, deputatul Vlad Bătrâncea a rupt Harta României Mari în Parlament.

Totodată, liderul PSRM a venit cu un mesaj dur la adresa susținătorilor unirii. „V-ați pierdut frica cu totul, unioniștii? Ce-s cu prostiile astea? Cu ce ocazie vă băgați cu așa chestii în toate școlile? Asta se numește promovarea dechisă a unionismului. Nu vă jucați cu focul, o să vă ia oamenii în furci. Vreți să o luați în cap? O s-o luați. Scuzați că o spun așa dur, dar acest lucru nu se permite, noi suntem stat independent Republica Moldova”, a menționat Igor Dodon.

De partea cealaltă, liderul PL, Mihai Ghimpu, i-a acuzat pe socialiști că promovează la fiecare colț simbolurile Federației Ruse. Ulterior, liberalul a ținut să le mulțumească pentru împotrivire, subliniind: „Cu cât mai mult ei vor vorbi și vor fi împotrivă, cu atât mai repede se va face unirea”.

Precizăm că hărțile sunt predestinate pentru disciplinele Istoria Românilor și Universală, urmând a fi donate de către Radio Datina în Parteneriat cu Platforma Acțiunea 2012.

Foto: captură video privesc.eu

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Ciburec at |

  Iau scos din sarite cu speculatiile lor.

  Reply
 2. bolsevic at |

  sint Moldovan shi shtiu cum se compoarta ,,fratii”cu noi am vazut cu ocii mei am simtit pe pelea mea am auzit din ziare care spuneau ca fetele din moldova se duc la rominia doar …shi multe altele am fost in europa shi vad atitudinea fata de moldoveni shi fata de romini care vrea las sa se duca in rominia cea mare eu prefer Moldova suverana

  Reply
 3. George Alex at |

  toti romanii sunt de acord cu aceasta unire,inafara de parlamentari. George din Tulcea,Romania

  Reply
 4. alexandrescu mihai at |

  Acesti socialisti le as spune, sa citesca mai bine Istoria adevarata de Giurascu.Nu a existat niciodata Moldova separat ca stat.România să îi ajute, să i sprijine,de ce? Probleme avem si noi destule. Granita de la Ungheni e o granita mincinoasa. Separatistii, rusii nu ne ar vrea uniți. Dar poporul din Basarabia ar trebui sa întelega ca exista o singura patrie si țară România lînga care basarabeni ar înflori.Basabia e România.Vă asteptam fratilor.Veniti.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green