17010076_big1514461557

Șoferii din țară au comis în weekend peste 2.000 de încălcări ale circulației rutiere! Cele mai multe țin de depășirea limitei de viteză

Pe parcursul zilelor de odihnă, polițiștii de patrulare au documentat 2.200 abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere, cea mai gravă încălcare fiind depășirea limitei de viteză – 941 de cazuri.

Totodată, zeci de mașini din toată țara au fost trase pe dreapta de către angajații INP pentru verificarea șoferilor care încalcă prevederile legale, urcând în stare de ebrietate la volan.

Astfel, au fost documentați 16 şoferi care conduceau sub influența alcoolului, iar în alte 6 cazuri conducătorii unităților de transport au refuzat testarea alcoolscopică. La fel, în weekend, au fost înregistrate 11 de accidente rutiere soldate cu decesul a 4 persoane și traumatizarea altor 12.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să adopte o manieră calmă de conducere, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum și să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

Nu în ultimul rând, conducătorii auto începători sunt rugați să evite pe cât posibil conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, din lipsă de experiența și risc major de implicare în evenimente rutiere nedorite.

Foto: rtr.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Progresăm şi ne civilizăm…. aha :oops:

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green