22792480_1601128276576360_976874838020274606_o

(SONDAJ) Fără aglomerație de partide în Parlament? Doar trei formațiuni ar obține rezultate suficiente pentru a se așeza în fotoliile de deputați în urma alegerilor

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar trei partide politice ar accede în Legislativ. Este vorba despre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul „Acțiune și Solidaritate” și Partidul Democrat. Cel puțin așa arată datele unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI). 

Potrivit rezultatelor studiului, cele mai multe fotolii în noua legislatură le-ar obține PSRM, pentru care și-ar da votul 30% dintre respondenți. Socialiștii sunt urmați de PAS, cu 21%, dar și de PDM, cu un rezultat mai modest, dar suficient pentru a-și asigura locul în Parlament, de 8%.

Celelalte formațiuni, potrivit sondajului, nu ar trece pragul electoral. Astfel, fără mandate de deputa vor rămâne PCRM și PPDA – opțiunea a doar 4% (fiecare), „Partidul Nostru” și PPEM, cu câte 2%, PL și PLDM cu câte 1% și, respectiv, mai puțin de 1%.

(Click pe imagine pentru a mări)hgf

BASARABIA.MD precizează că sondajul IRI a fost realizat în perioada 23 septembrie – 17 octombrie curent, pe un eșantion de 1.514 persoane de pe întreg teritoriul țării, cu excepția regiunii transnistrene. Marja de eroare este de ±2,5 %. Studiul integral îl puteți găsi AICI.

Foto: iri.org

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green