1

Sondaj: În turul doi Igor Dodon are un avans usor față de Maia Sandu

Conform unui sondaj prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor, Igor Dodon are un avantaj de 9% față de contracandidata sa Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Potrivit studiului, dacă în turul doi al alegerilor prezidențiale vor accede actualul președinte și liderul PAS, Igor Dodon va fi votat de 54,6% din alegători, iar Maia Sandu – de 45,4%.

Sondajul mai indică și asupra creșterii diferenței de vot între Dodon și Sandu în cazul în care cei doi politicieni se vor întâlni în turul doi al alegerilor prezidențiale. Astfel, dacă în septembrie 54,2% din respondenți au declarat că își vor da votul pentru Igor Dodon în turul doi, atunci în octombrie numărul acestora crește până la aproape 54,6%.

Pentru Maia Sandu în septembrie au declarat că vor vota în turul doi 45,8%, iar în octombrie – 45,5%.

Ancheta sociologică s-a desfășurat, în perioada 26 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de 1167 de respondenți, cu o eroare maximală de + 3,0%.

foto: colaj basarabia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green