jhk

(SONDAJ) Moldovenii cred că banii oferiți Moldovei de UE nu vor fi cheltuiți conform destinației

Modovenii au dubii în privința faptului că banii oferiți de Uniunea Europeană în calitate de ajutor macrofinanciar vor fi cheltuiți pentru a reabilita situația din domeniul economic al Republicii Moldova. Cel puțin asta arată datele unui sondaj online realizat de portalul BASARABIA.MD, la care au participat 40,682 de persoane. 

Din totalul respondenților, 39,819 persoane sau 98% nu cred că banii europenilor vor fi cheltuiți de autoritățile de la Chișinău conform destinației și doar 863 de persoane sau 2% sunt de părere că suportul financiar oferit de UE va fi folosit pentru a salva economia naufragiată a Moldovei.

Echipa Vox Populi BASARABIA.MD i-a întrebat și pe oamenii de pe stradă ce părere au despre acest subiect. Mai jos, puteți vedea ce ne-au răspuns unii cetățeni:

Amintim că Acordul UE-RM în acest sens, semnat la 23 noiembrie 2017, la Bruxelles, presupune alocarea a 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro urmează să fie furnizate sub formă de împrumut şi 40 milioane de euro - sub formă de grant. Resursele financiare vor fi alocate în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea prevederilor Memorandumului cu Fondul Monetar Internațional și a condiționalităților stabilite între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Răspândește știrea!

5 Comentarii

 1. Buga at |

  Una e ce cred oamenii alta e să vedem rezultate din punctul acesta de vedere!

  Reply
 2. mihail. at |

  Banii oferiti vor fi oferiti pentru proiecte anume. Si respectiv vom fi supravegheati de UE.
  Banii sunt oferiti pe transe, nu cred ai nostri sa riste.

  Reply
  1. Miliardul furat at |

   Nu-ți fă griji că drugtul Filat și cu drugtul Plahotniuc au riscat și au ciordit miliardul,cred că niște milioane deja pentru tovarășul Plahotniuc îi va fi mai ușor, nu e la prima experiență.

   Reply
 3. Inga at |

  Fiecare cent oferit de UE, este monitorizat de institutiile internationale, asa ca moldovenii sunt prosti daca cred ca va fura cineva.

  Reply
  1. Anonymous at |

   Cîți bani au fost oferiți de UE și nu au ajuns la destinații!? tu ești prost că mănînci rahatul pe care îl face stăpînul tău Plahotniuc.

   Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green