Sondajul săptămânii: Ați observat faptul că, în ultima perioadă, tot mai multe infracțiuni sunt comise de minori?

Delicvența juvenilă este un fenomen îngrijorător, caracteristic inclusiv societății din Republica Moldova. În atenția opiniei publice ajung zilnic știri care vorbesc despre minori implicați în infracţiuni de furt, vagabondaj, vătămări corporale, iar uneori, aceștia ajung să comită crime deosebit de grave, cum ar fi violuri, tentative de omor sau chiar omucidere.

În această săptămână vrem să știm opinia ta. Ai observat faptul că, în ultima perioadă, tot mai multe infracțiuni sunt comise de minori? 

Votul tău îl poți lăsa AICI!

Pe parcursul ultimilor doi ani, sute de infracțiuni cu implicarea copiilor au fost reflectate în presă, iar unele dintre acesteau au șocat și revoltat profund societatea.

În vara anului trecut, un bătrân de 83 de ani din Leova a fost ucis cu sânge rece de doi minori de 16 și 17 ani, pe care acesta i-a prins la furat în gospodăria sa, iar o femeie din capitală a fost maltrată până la moarte de doi tineri de 17 ani, care au pătruns în locuința acesteia cu scopul de a sustrage bunuri de preț. Amintim cazul Cristinei Parhomenco, fata de 14 ani din Strășeni, ucisă în bătaie, la sfârșitul lunii noiembrie 2016, de căre patru amici de-ai săi cu vârstele curpinse între 13 și 16 ani.

În acest an, un băiat de 15 ani din Anenii Noi împreună cu un camarad de-al său mai mare au bătut și rănit cu cuțitul, după un conflict iscat la beție, un bărbat de 29 de ani, ultimul decedând la spital. Un locuitor al raionului Orhei a sfârșit tragic la sfârșitul verii, fiind omorât de nepoții săi, ambii în vârstă de 17 ani, care au venit în vizită de hram.

În noiembrie curent, o minoră de 14 ani din Strășeni și-a ucis amica pentru o datorie, abandonându-i cadavrul într-un parc din capitală, iar un copil de 7 ani din Telenești a fost împușcat accidental dintr-o armă de vânătoare de vecinul său de 14 ani, corpul neînsuflețit al băiatului fiind aruncat, ulterior, într-o fântână.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green