nnnnnnn_0

Spălau bani proveniți din Europa la propriu și la figurat: O grupare criminală, destructurată de ofițerii de investigații și procurori! Cum funcționa „schema” – (VIDEO)

O grupare criminală constituită din șapte membri cu vârsta cuprinsă între 20 și 43 de ani, șase din ei originari din regiunea de sud a țării iar unul din Siria, a fost destructurată de ofițerii de investigaţii și procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

În urma investigațiilor efectuate de către forțele de ordine s-a stabilit că liderul organizației criminale a pus la dispoziția membrilor grupării mijloace bănești pentru a fi curățate de o substanță chimică, coloră și puse în circulație. Bancnotele erau provenite din activitățile infracționale și anume din sustrageri săvârșite prin extragerea acestora din bancomate din spațiu UE.

Totodată, membrii grupului au a creat două laboratoare clandestine, în două apartamente închiriate de suspecți, unul dintre ei, originar din Siria, orașul Aleppo, având studii farmaceutice și cunoștințe în domeniul substanțelor chimice, împreună cu membrii grupului procurau și foloseau substanțe chimice  în alterarea semnelor bănești.

La 23 ianuarie, suspecții au fost reținuți în flagrant delict în timp ce curățeau bancnotele. Ca urmare a efectuării percheziţiilor pe adresele de domiciliu din municipiul Chişinău, au fost depistate şi ridicate 17.500 euro, bancnote cu nominalul de 10, 20 şi 50 euro, majoritatea marcate cu o vopsea de culoare roşie. O parte din bani fiind deja curățate iar careva sume bănești suspecții au reușit să îi schimbe în altă valută, în orașul Odesa și mun. Chișinău.

Toți suspecții sunt arestați pe un termen de 30 de zile, în acest caz fiind inițiată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false, contrabandă, dar și spălarea banilor. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de infracțiune se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigații cu scopul stabilirii căilor de introducere pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi stabilirii complicităţii lor, la comiterea altor infracţiuni pe teritoriul Rep. Moldova, UE sau CSI.


Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green