nmcb

Speakerul Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus flori în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrul, Pavel Filip, au depus astăzi flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

„Atacurile teroriste din Statele Unite au avut un impact global. Este un fenomen resimțit de multe state, din păcate încă sunt multe victime ale teroriștilor în lume și pentru a contracara acest fenomen este nevoie de compasiune, înțelegere, solidaritate și mobilizare. În fiecare an venim aici pentru a fi alături de cetățenii SUA și de toți oamenii care au avut de suferit”, a spus Andrian Candu.

Șeful Executivului, la rândul său, a menționat că atacul comis acum 17 ani este unul care a dus la consolidarea eforturilor în lupta împotriva unui fenomen groaznic, care nu are o justificare morală. „Cred că actele teroriste sunt cele mai abominabile crime care pot exista pentru că nu poți înțelege care este originea și care este de fapt scopul. Atacul din 2001 a schimbat percepția omenirii despre terorism - întreaga lume s-a mobilizat mai bine pentru că doar prin efort comun pot fi contracarate asemenea crime”, a declarat Pavel Filip.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost revendicate de gruparea Al Qaeda. În dimineaţa zilei de 11 septembrie, 19 terorişti au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Acesta a fost cel mai sângeros atac terorist din istoria Statelor Unite. În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv cetăţeni din 90 de ţări.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green