66161309_2277884442452437_4441851114484137984_n

Sportivii care au obținut medalii la ediția a II-a a Jocurilor Europene de la Minsk și antrenorii acestora, decorați de președinte

Președintele Igor Dodon a decorat cu înalte distincții de stat sportivii care au obținut medalii în cadrul ediției a II-a a Jocurilor Europene de la Minsk, precum și antrenorii acestora.

Astfel, pentru merite în domeniul culturii fizice și sportului și performanțe obţinute în cadrul Jocurilor Europene 2019 de la Minsk, șeful statului a conferit Ordinul „Gloria Muncii” lui Peaticovschi Iulii, antrenor principal al Lotului Național de Sambo, iar Medalia „Meritul Civic” următorilor sportivi și antrenori: Artemciuc Sabina – medaliată cu argint la sambo; Eșanu Paulina – medaliată cu bronz la sambo; Tachii Denis – medaliat cu bronz la sambo; Șahov Serghei – antrenor la Școala Sportivă Specializată de Lupte, municipiul Bender; Cecanova Irina – antrenor principal al Lotului Național la Tir cu Arcul.

„Cu acest prilej am adus sincere felicitări participanților la competiție, mulțumindu-le pentru faptul că ne-au reprezentat destoinic țara la Minsk unde personal am participat la deschiderea Jocurile Europene și am susținut echipa națională”, se arată într-un mesaj al președintelui.

La ediția a II-a a Jocurilor Europene au participat aproximativ 6 mii de sportivi din 50 de țări. Echipa națională olimpică a Republicii Moldova a fost formată din 50 de persoane care au concurat la 10 probe sportive și au obținut 1 medalie de argint și 4 de bronz.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green