patogeni

Strategia în domeniul siguranței alimentare pentru următorii cinci ani, aprobată de Guvern

Executivul a aprobat în cadrul ședinței de miercuri Strategia în domeniul siguranței alimentelor pentru anii 2018-2022. Documentul are drept scop atingerea unui nivel înalt de asigurare a siguranței alimentelor și a protecției consumatorilor.

În acest sens, autoritățile își propun să vină cu o abordare integrată, care să includă toate sectoarele și etapele lanțului alimentar: de la producția de furaje și asigurarea sănătății plantelor și animalelor, până la sporirea standardelor pentru producția primară și procesarea alimentelor, dar și depozitarea, transportarea și comercializarea alimentelor.

De asemenea, va fi implementat sistemul informativ integrat „e-ANSA”, care va asigura un schimb operativ și sigur de date dintre autorități în format electronic. Astfel, va fi instituită o platformă unică pentru acționarea rapidă și eficace în situații de urgență.

Implementarea Strategiei va asigura un grad înalt de protecție a sănătății publice și a intereselor consumatorilor. De asemenea, îndeplinirea obiectivelor stabilite va favoriza exporturile de produse alimentare și animale vii din Republica Moldova către Uniunea Europeană și către țările CSI.

Foto: roaliment.ro

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Strategia sa fie implementată nu doar pe hârtie!!!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green