foto-_m3_5115

SUA va continua să sprijine modernizarea Republicii Moldova și integritatea teritorială a țării

Premierul Pavel Filip și Ted Poe, membru al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, au discutat despre colaborarea moldo-americană și abordarea la nivel de regiune, în vederea asigurării securității și stabilității.

În cadrul dialogului, prim-ministrul a salutat introducerea pe agenda Congresului SUA a proiectului Rezoluţiei privind impulsionarea relaţiilor bilaterale şi sprijinul SUA pentru integritatea teritorială a țării noastre. De asemenea, Pavel Filip a apreciat rolul SUA în formatul de negocieri „5+2” și a exprimat recunoștință pentru aportul Consiliului Atlantic și al părţii americane în organizarea, în premieră, a Conferinţei interparlamentare „Georgia, Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”.

În opinia oficialul american, consolidarea forțelor celor trei state, care se confruntă cu provocări de securitatea similare, este o strategie foarte bună pentru depășirea acestora și pentru realizarea transformărilor democratice. Ted Poe a specificat că țara sa va continua să sprijine integritatea teritorială a acestor țări și să ofere suport politic și financiar pentru asigurarea stabilității la nivel de regiune.

Părțile au mai examinat starea de lucruri în Republica Moldova și procesul de implementare a reformelor, cu accent pe sectorul justiției și lupta cu corupția – aspecte esențiale pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții cetățenilor.

La finalul întrevederii, Pavel Filip și Ted Poe au relevat necesitatea asigurării în continuare a unei comunicări permanente, pentru a impulsiona dialogul strategic bilateral.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Pop Mihai at |

  Bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: miky_n3@yahoo.com

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green