images_cms-image-000036419

Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției, după apariția în presă a convorbirii telefonice cu Platon

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a anunțat că își va prezenta demisia din funcție și își va încheia, astfel, cariera publică. Decizia vine după ce în presă a apărut o presupusă convorbire telefonică a sa cu afaceristul Veaceslav Platon, în care cei doi discută inclusiv subiectul fraudei bancare. 

„Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală.

Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică. 

Pentru mine a fost o adevărată onoare, ca mai bine de un deceniu să-mi servesc poporul țării mele în funcția de parlamentar, membru al guvernului și judecător constituțional. Vreau să mulțumesc Premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și colegilor miniștri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republici Moldova”, a scris Alexandru Tănase pe pafina sa de Facebook.

Amintim că vineri, 9 martie, Jurnal TV a dat pe post o înregistrare audio cu convorbirea telefonică între Alexandru Tănase, care exercita pe atunci funcția de președinte al Curții Constituționale, și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, înainte ca acesta să fie arestat și condamnat la închisoare în dosarul BEM.

Duminică, 10 martie, Alexandru Tănase a venit cu o reacție oficială pe marginea infomațiilor apărute în presă. Oficalul declara că nu este sigur de autenticitatea acestei înregistrări și că publicarea unor interceptări ilegale este la fel de imorală ca și interceptarea propriu zisă. Totuși, acesta a recunoscut că a purtat discuții cu Veaceslav Platon, însă sublinia că acest lucru ar fi avut loc mai mulți ani în urmă.

Foto: deschide.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Dragos at |

  Sasuka Tanase, fara diploma celor 7 ani de-acasa, fara diploma celor 10 clase da semne de lasitate morala. Un barbat adevarat nu se inrola berbeceste in banda lui Plahoit. Cert este ca prin aceasta “demisie” a iesit la iveala un lucru: esafodul manevrelor subterane ale cocainatorului incepe sa se naruie. Vedem cu stupoare ca in jurul trupului vlaguit al cocainatorului incep sa se adune vulturii hoitari, gata sa muste din carnea Plahoitului. Da Doamne si cat mai curand!

  Reply
 2. Plahotniuc at |

  Începe să ardă curul

  Reply
 3. Eskobar at |

  Bravo Tanase,daca ar avea toti curaju tau,sa plece binevol,Pahan ar rimine singur pe corabie,si foarte repede se va preda,sau ar fugi ca un shobolan. Dar cel mai bine de pus o kapkana sal prindem.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green