276654

Țara care suferă de un deficit major de chipsuri din cartofi. Unele pungi ajung să fie cumpărate cu 14 dolari – (FOTO)

O cultură compromisă de cartofi din insula Hokkaido, din nordul Japoniei, a forţat unul dintre cei mai mari producători de chipsuri din ţară să oprească producţia celor mai populare arome, potrivt Fox News, citat de Mediafax

Acum ţara se confruntă cu un drastic deficit de snacks-uri, iar preţurile la pungile care au rămas pe rafturi ajung şi la 1.500 de yeni, echivalentul a 14 dolari.

Sursa citată notează că o serie de taifunuri a lovit vara trecută insula Hokkaido – o regiune cheie în producţia de cartofi – şi a decimat cultura de legume, fapt ce a dus la o insuficienţă de tuberculi la nivel naţional.

Calbee, cel mai mare producător de alimente din Japonia, a fost forţat de circumstanţe să oprească producţia a 15 tipuri de chipsuri.

Fotografii publicate pe Internet arată rafturile supermarketurilor goale, în timp ce magazinele locare au raportat că pungile cu mult doritele snacks-uri ajung să fie vândute şi cu 1,250 sau 1,500 yeni (12/14 $). În mod normal, acestea costă 130 de yeni, adică mai puţin de 1,20 dolari.

vbn
Foto: twitter.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green