465x0_3

Tiraspolul închide vama cu Ucraina pentru mașinile din R. Moldova

Regimul separatist de la Tiraspol interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.

Interdicţia este valabilă pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni rezidenți permanent în Moldova și care dețin permis de conducere al Republicii Moldova.

Tiraspolul anunță că măsura va intra în vigoare din 24 ianuarie și va fi valabilă până la înlăturarea restricțiilor impuse de Chișinău cu privire la vehiculele transnistrene.

Decizia a fost luată de aşa-zisul comitet de securitate din regiunea transnistreană, după ce Serviciul Vamal al Republicii Moldova a interzis din 10 ianuarie trecerea frontierei moldo-ucrainene pentru vehiculele cu numere de înregistrare transnistrene.

„Membrii procesului de negocieri în formatul „5+2” au fost anunțați că în conformitate cu decizia „consiliului de securitate a republicii moldovenești nistrene”, în semn de răspuns din data 24 ianuarie vor fi introduse restricții de traversare a frontierei Transnistriei cu Ucraina, pentru toate tipurile de transport înregistrate în Republica Moldova și conduse de locuitorii care dețin permis de conducere moldovenesc”, se arată într-un comunicat al autorităților separatiste.

Reamintim că Poliţia de Frontieră a RM a confirmat că, începând cu 10 ianuarie, a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. valentin at |

  bună ziua ma numesc domnul cojocari Valentin și doresc casa verificați datele dea ști dacă nu am interdicție de a pleca din tara peste hotare. AB0169496.
  SAU. 2004035061298

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green