rrr_1

Traficanți de droguri din Edineț, reținuți pentru comercializarea pastilelor psihotrope aduse din Franța

Doi locuitori ai raionului Edineț, ambii de 33 ani, au fost reținuți de ofițerii Direcției Antidrog și procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, fiind suspectați împreună cu alte persoane de contrabandă și comercializare a pastilelor psihotrope Subutex.

Timp de o lună, forțele de ordine au supravegheat suspecții, stabilind că aceștia organizează transportarea ilicită de droguri din Franța în Republica Moldova pentru ulterioara vindere consumatorilor. Totodată, a fost infiltrat un ofițer sub acoperire în calitate de consumator de droguri, acesta a efectuat achiziții de control și a procurat pastile psihotrope de tip Subutex la prețul de 1000 lei/per pastilă.

La 8 mai, la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni – Albița a fost stopat autocarul de rută Chișinău – Franța, iar în una din gențile transmise au fost depistate 70 de pastile camuflate în produse alimentare. Ulterior, a fost efectuată livrarea supravegheată către destinatarii coletului, în momentul primirii aceștia fiind reținuți.

Valoarea pastilelor depistate este de aproximativ 70.000 lei. Suspecții și-au recunoscut vina și au fost arestați pe un termen de 30 zile. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de contrabandă și comercializare a drogurilor, de comun cu autoritățile competente din Franța.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green