sss

Trei cetățeni moldoveni, cercetați pentru uz de fals în acte

Două permise de conducere și un buletin de identitate românesc falsificare au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în punctele de trecere „Sculeni” și „Tudora”. Cazurile au fost înregistrate la data de 18 ianuarie, în cadrul formalităților de trecere a frontierei de stat.

În primul caz este vorba despre un pasager al unei rute ocazionale R.Moldova – Iași, un tânăr de 28 de ani, care s-a legitimat cu un buletin eliberat de autoritățile italiene. Deoarece au apărut suspiciuni asupra comportamentului persoanei date, polițiștii de frontieră au luat decizia efectuării unui control adițional. Astfel, în borseta tânărului s-au depistat mai multe acte oficiale, printre care și un permis de conducere eliberat pe numele acestuia, vizibil cu semne vădite de falsificare. Moldoveanul a declarat că muncește în județul Iași în calitate de șofer pe un camion, despre cele depistate nu cunoaște nimic.

O altă reținere a fost consemnată în același punct de trecere, la mai puțin de două ore diferență. Un bărbat de 30 de ani s-a prezentat pe direcția ieșire din țară, în calitate de pasager al unui microbus de rută ocazională R. Moldova – Geneva. Fiind supus verificărilor suplimentare, în buzunarul lui a fost găsită o carte de identitate românească, eliberată pe numele acestuia, care nu corespundea unui autentic. Din primele cercetări documentul a fost constatat ca fiind falsificat, îar în cadrul audierilor tânărul a relatat că permisul a fost perfectat de către o persoană necunoscută, contra sumei de 2.000 de euro.

Cel de-al treilea document falsificat a fost depistat în punctul „Tudora”. Pentru formalitățile de control a trecerii frontierei, pe direcția intrare în țară a fost legitimat un cetățean moldovean de 25 de ani. Acesta conducea un autoturism de model Dacia Sondero. Pe lângă documentele de călătorie a prezentat și permisul de conducere, eliberat de autoritățile naționale. Din startul verificărilor s-au stabilit mai multe elemente de falsificare. Tânărul a declarat că permisul a fost perfectat de către un conațional din Chișinău, contra sumei de 200 euro.

Toate documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii, săvârșite pe uz de fals în acte.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green