fdgf

Trei tineri, cercetați penal pentru furt de la o bază tehnică din comuna Stăuceni

Ofițerii de investigații a Inspectoratului de Poliție Râșcani au reținut trei tineri cu vârstele cuprinse între 17 ani și 25 ani, originari din raionul Ialoveni și Călărași pentru furt de acumulatoare. Aceștia, anterior, au fost judecați pentru furt, leziuni corporale și tâlhărie.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 8 iunie de către paznicul unei baze tehnice din com. Stăuceni, care a comunicat că de la autocamioane au fost sustrase acumulatoarele. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Oamenii legii au stabilit că indivizii au pătruns pe teritoriul bazei prin acces liber de unde au sustras opt acumulatoare, după care cu un automobil de model Opel s-au deplasat într-o direcție necunoscută, cauzând un prejudiciu în sumă de 40.000 lei.

Ulterior în urma măsurilor speciale de investigații întreprinse de polițiști, indivizii au fost identificați și reținuți, fiind escortați la Inspectoratul de Poliție pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tinerii și-au recunoscut vinovăția.

Indivizii au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați pentru furt, infracțiune care, conform legislație în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green